miercuri, 27 ianuarie 2010

up in the air sau " Hai, Reitman ! "

Da frate ! acum inteleg privirea de killer a lui Jason Reitman aruncata lui Cameron cand a castigat Globul de aur pt regie si pt cel mai bun film. Fara sa le vad pe niciunul atunci ( nici Up in the ... si nici Avatar) am tins sa-i dau dreptate lui Reitman. (ca doar a facut Juno si Thank you for smoking)
Si iata ca am avut dreptate. Chiar ieri dupa ce am vazut Precious ma gandeam ca de la Slumdog millionaire n-am mai vazut nimic demn de blog. A, de ce sa mint, mi-a placut si Inglorious Basterds - Tarantino nu se dezminte- poveste, suspans, sange pe pereti, replici si mai ales tipologii de personaje - TARE, TARE, TARE !
Sa nu credeti ca nu stiu despre ce vorbesc. Am vazut toate filmele nominalizate la categoria cel mai bun film ( si nu numai - ca doar sunt somera acum si am timp)
Up in the air este perfect . Bine facut ,curge lin ,replici destepte,poveste bine construita, montajul si muzica super. Mi-a placut chiar si genericul. De personaje ce sa mai spun. Pe nerusinata aia mica - bruneta - imi venea sa o iau la bataie la inceputul filmului! Cum le stia ea pe toate si vorbea numai din carti si din statistici. Si cealalta ,blonda, o bomboana de femeie : sexy, libera si fara obligatii. Fara obligatii, my ass ! La sfarsit o iubeam pe bruneta si o uram pe blonda !
Si saracu Clooney care si-a luat-o, ca prea vroia sa fie liber si credea ca a gasit secretul fericirii! Na ,ca s-a eliberat de tot ! Ti-era si mila de el, mai bine ramanea in lumea lui, cu rucsacul gol - cine stie cunoaste ! :)
Il iubesc pe Tarantino, dar nu stiu de ce, cand vine vorba de Oscar imi vine sa strig "Hai Reitman ! "

4 comentarii:

Anto spunea...

Bine ai revenit !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dan spunea...

Salut. Dupa blogul de calatorii dau peste asta de filme. ce chestie! si eu tin 2 bloguri, unul de filme si altul de calatorii.

Maria spunea...

Astept sa mai scrii :)

Masaj erotic Cluj Napoca spunea...

Corect!Toti sunt foarte buni, Reitman, Cameron, Tarantino... Nici nu as stii pe cine sa aleg daca as fi in juriu...